Over Lieve

Lieve startte haar traject in 1983 toen ze afstudeerde aan de Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius Antwerpen binnen het licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen met specialisatie informatie en transport.

Terwijl Lieve avondles informatica gaf en ze tevens programmeerde bij verschillende IT-bedrijven, nam haar broer het bedrijf van hun gepensioneerde vader over (vervoer van gassen). Lieve, die slaagde voor het examen vakbekwaamheid internationaal vervoer over de weg, bracht deze vakbekwaamheid in de onderneming, wat meteen het startschot betekende voor haar carrière binnen de transportsector.

In september 1987 ging Lieve aan de slag als lesgever informatica (Lotus 1-2-3) aan het toenmalig Hantal te Kortrijk. Het opeenvolgende jaar zag Lieve de kans van haar leven, ze kreeg omwille van haar verworven vakbekwaamheid immers de opportuniteit om de nieuwe afstudeerrichting ‘Expeditie, distributie en transport’ volledig uit de grond te stampen. 1989 betekende met 90 studenten de start van de nieuwe opleiding. De opeenvolgende jaren legde Lieve, als coördinator van de opleiding, haar hart en ziel in het verder uitbouwen van het traject. Samen met andere hogescholen streefde ze ernaar om de opleiding erkend te krijgen door BITO (Belgisch Instituut voor transportorganisatoren). In het kader van de zorg voor een kwalitatief hoogstaande beroepsopleiding en van de vakbekwaamheid werd de opleiding dan ook erkend.

Lieve leeft volgens het motto “Zolang je bijleert, leef je”. Ze gaat dan ook actief op zoek naar nieuwe zaken om bij te leren en volgde verschillende opleidingen om zich verder te kunnen verdiepen in de materie. In 1990 volgde ze een opleiding bij het toenmalig Sabena om een inzicht te verkrijgen in vrachtvoer en alle tarificatie in de luchtvracht te kunnen begrijpen en onder de knie te krijgen. Bij Sabena volgde ze tevens een opleiding in verband met het vervoer van gevaarlijke goederen, daar dit volgens een ander systeem gereguleerd wordt dan bij wegvervoer. In 2009 behaalde ze haar masterdiploma voor Logistiek management om zich verder te kunnen verdiepen in de warehousing en het administratieve aspect van de sector. Daarnaast is Lieve reeds jarenlang meter van de Businessclub Logistics, Customs & Tax in VOKA West-Vlaanderen. Op deze manier houdt ze de vinger aan de pols en blijft ze up-to-date van nieuwe ontwikkelingen binnen de sector.

In 2008 kwam Lieve voor het eerst in contact met de consulting sector. Ze maakte deel uit van het Laagdrempelig expertise- en dienstverlenend centrum logistiek in het voormalig KATHO, waar ze gratis advies gaf in verband met internationale handel. 2007 stond in het teken van introductie van het Authorised Economic Operator (AEO) certificaat, Lieve is in Vlaanderen dan ook als een van de eersten op de AEO-kar gesprongen om op te treden als gespecialiseerde consultant. Een herstructurering in 2011 betekende helaas het einde van het Laagdrempelig expertise- en dienstverlenend centrum logistiek. Op vraag van enkele klanten startte Lieve samen met Martin LOVA Consultants op om deze klanten verder te kunnen begeleiden bij hun internationale avonturen. Ondertussen is LOVA Consultants een vertrouwde partner geworden bij vele ondernemingen die hun kansen over de grenzen gaan opzoeken.

Lieve is een van de weinige Vlaamse consultants die het praktische van de wetgevingen in verband met vervoer en internationale handel kan linken met de praktische kant van de internationale handel, douane en btw. Met andere woorden, bij LOVA Consultants wordt u een totaalpakket aangeboden. Aan de hand van de vele opgedane kennis en ervaring wordt alles op een hele praktische manier uiteengedaan.